Pastasalade met gerookte kip

Afgelopen zondag was het zo lekker lenteweer dat ik meteen zin kreeg in een fris gerecht. Helaas ben ik zelf niet een hele grote sla liefhebber en moet dus naar alternatieven zoeken als ik een frisse salade wil maken. Daarom kies ik er vaak voor om een salade met koude pasta te maken. Je kunt hier namelijk talloze combinatie mee maken. Voor zondag had ik ervoor gekozen om een pastasalade met gerookte kip en zelfgemaakte honing-mosterddressing te maken.

 

 

 

 

Ingrediënten voor 2 personen

SaladeIngrediënten pasta-salade - De Lettervreter
150 gr gerookte kip
komkommer
paprika
30 gram pijnboompitten
150 gram ongekookte pasta (naar keuze)
rucola

Dressing
2 el honing
2 ½ tl mosterd
4 el olijfolie
scheutje citroensap
snufje peper

De pijnboompitten rooster je in de oven om ze een nog lekkerdere smaak te geven. Verwarm de oven voor op 180°C. Verdeel de pijnboompitjes over een ovenschaal en laat ze 20 minuten roosteren. Kijk af en toe of ze niet te bruin worden, mocht dat zo zijn kunnen ze uiteraard eerder uit de oven. Laat de pijnboompitten na het roosteren even afkoelen op een bord.

Kook vervolgens de pasta volgens de aanwijzigen op de verpakking. Zodra de pasta klaar kun je het afgieten in een vergiet en even de warmte afspoelen onder de koude kraan. De komkommer, paprika en de gerookte kip snijd je in kleine stukjes. Meng alle ingrediënten van de honing-mosterddressing door elkaar en blijf roeren totdat de olijfolie alles goed opgenomen heeft. Met de ingrediënten van de dressing kun je naar smaak een beetje spelen, wil je hem iets pittiger dan iets meer mosterd. Mocht je hem wat zoeter willen kun je er iets meer honing bij doen.

Pak een grote schaal waarin je goed kunt mengen en meng alle ingrediënten door elkaar. Tot slot meng je de rucola naar smaak door de pastasalade.

Eet smakelijk!

Related posts

2 Thoughts to “Pastasalade met gerookte kip”

  1. Jaime

    Dat ziet er lekker uit. Ga ik zeker snel maken.

  2. Lijkt me heerlijk! En nog gezond ook 🙂

Leave a Comment