Medeplichtig | Nicci French

Om heel eerlijk te zijn had ik tot nu toe geen boek van Nicci French gelezen (na de naam gegoogeld te hebben kwam ik erachter dat het een schrijvend echtpaar is). Om me heen hoorde ik altijd positieve geluiden wanneer iemand het over een boek van Nicci French had. Toen ik dan ook vorig jaar op het Boekenfestijn in Brugge was, een beetje aan het schatzoeken tussen de enorme rijen boeken, en een boek zag liggen van Nicci French besloot ik hem meteen mee te nemen.

In de thriller – Medeplichtig- val je meteen midden in het verhaal. Het 1e hoofdstuk neemt je mee in de wereld van Bonnie Graham. Bonnie lijkt in het eerst hoofdstuk een geheel appartement in zich op te nemen. Op zich nog niet heel vreemd maar in de laatste alinea blijkt waar het eigenlijk om draait. In het appartement bevindt zich een lijk.

Vanaf het moment dat het lijk in het spel komt wisselt het verhaal zich af van verleden naar toekomst. De hoofdstukken zijn ‘ervoor’ en ‘erna’ genoemd. Hiermee wordt uiteraard bedoeld voor en na het fatale moment.

Bonnie is lerares en heeft eigenlijk bedacht dat ze haar hele zomervakantie vrij weinig gaat doen. Hier komt wat verandering in wanneer haar goede vriendin Danielle vraagt of ze wellicht een bandje bij elkaar kan brengen (net als vroeger) en op haar bruiloft kan spelen. Bonnie zegt hier geen nee tegen en brengt een bonte club mensen bij elkaar om de muziek voor te bereiden. Zo is er Hayden, een talentvolle muzikant. Sonia en Sally, beide vriendinnen van Bonnie. Amos, de ex van Bonnie, die toch wel heel graag wil meedoen. Joakim, een talentvolle leerling van Bonnie, met zijn drummende vader Guy. En Neal, een lid van het oorspronkelijke bandje.

De leden van het bandje zorgen er natuurlijk voor dat er allerlei interessante relaties ontstaan. Ook verlopen de repetities niet altijd vlekkeloos vanwege het verschil in talent van de bandleden. Wanneer er dan ook een dode valt wordt roept dit enorm veel vragen op bij de bandleden. Wie is er bij betrokken en hoe is het gebeurd?

Uiteraard is het voor de lezer vanaf de eerste bladzijde al duidelijk dat Bonnie iets met het lijk te maken heeft. Doordat de hoofdstukken in ervoor en erna opgedeeld zijn kom je er langzaam achter dat er meer karakters mee te maken hebben. Door de manier van schrijven worden er veel puzzelstukjes in je hoofd gecreëerd die langzaam worden opgelost. Het allermooiste is hoe het begin van het boek en het eind van het boek perfect op elkaar aansluiten. Maar daar moet je natuurlijk gewoon achterkomen door het te lezen. Nieuwsgierig geworden naar dit spannende boek van Nicci French? Klik op deze link om het boek meteen te bestellen.

Related posts

Leave a Comment