Laura’s Bakery’s Het Basis-Bakboek | Laura Kieft

Laura’s Bakery
De blog van Laura Kieft – Laura’s Bakery is één van de allereerste blogs die ik trouw ben gaan volgen en waar ik ook regelmatig iets van maak. Toen ze eenmaal aankondigde dat ze een kookboek zou gaan maken was ik meteen enthousiast (kookboekengek als ik ben). Het bleek een basis-bakboek te worden. Als je Laura’s Bakery een beetje volgt weet je dat dit een logisch boek voor haar was.

Afscheidscadeau
Het boek stond al eventjes op mijn verlanglijstje en bleek mijn afscheidscadeautje van collega’s te zijn. Op de eerste pagina staat ‘Count the memories not the calories’. Eén van mijn collega’s vond dit zo’n leuke quote dat ze meteen voor dit boek koos. Het boek is voor mij dan ook nog iets specialer want mocht ik nog eens aan ze willen denken hoef ik het maar open te slaan op de laatste pagina. Deze staat helemaal volgeschreven met allemaal leuke berichten. Het boek heeft daarom een speciaal plekje in mijn hart.

Het boek
Zelf ben ik enorm blij met een basis-bakboek. Koken gaat mij in principe altijd wel makkelijk af en daarbij weet ik wat ik doe. Bakken is daarentegen een geheel ander verhaal. Meestal wanneer ik bak moet ik het tien keer overnieuw doen omdat er altijd wel iets misgaat. Maar zoals Laura zelf al aangeeft in de inleiding van het boek is bakken niet moeilijk ‘je moet er alleen een beetje gevoel voor krijgen’.

Laura geeft je in het boek tips en trucs zoals ongeschreven regels bij het bakken.  Als je Laura’s Bakery een beetje volgt herken je trouwens meteen de rustige, mooie layout van de site. In het boek worden rustige kleuren gebruikt en de foto’s zijn een genot om naar te kijken.

Ook zo’n zin om te bakken?
Je kunt het boek hier bestellen.

Eén van de allereerste recepten die ik uit het boek gemaakt heb is het basisrecept voor koekjes. Het recept is supersimpel en bestaat uit logische ingrediënten. Ik heb de koekjes nu twee keer gemaakt en iedere keer was de koektrommel zo leeg (ze zijn gewoon erg lekker). Dat de koekjes een succes zijn blijkt ook wel uit het artikel wat Laura schreef met de tien best bekeken recepten op haar site van 2016, de koekjes staan namelijk op plek  nummer 4!

Ingrediënten voor 20 koekjes
225 gram roomboter
150 gram witte basterdsuiker
8 gram vanillesuiker
280 gram bloem
1 eidooier
snufje zout

Mix de boter, suiker en vanillesuiker tot een romig mengsel. Voeg de eidooier toe en mix deze tot deze is opgenomen door het botermengsel. Als laatste voeg je de bloem en een snufje zout toe. Kneed tot een stevig koekdeeg. Wikkel het deeg in keukenfolie en leg het minimaal een uur in de koelkast om te rusten.

Bak de koekjes in ongeveer 16 minuten op 180 graden gaar en goudbruin.

Geniet ervan!

Related posts

Leave a Comment