Krieltjessalade

Zoals ik in mijn allereerste blog al aangaf houd ik zelf niet zo van sla. De laatste tijd kan ik het iets meer waarderen maar de structuur vind ik gewoon niet zo lekker. Daarom zoek ik naar salades die geen sla nodig hebben. In de eerste blog was dit een salade met pasta. Dit keer een salade met krieltjes. Bij de ingrediënten vind je uiteraard wel sla. Maar, in dit gerecht kun je het ook heel goed weglaten. De salade is lekker om mee te nemen naar je werk als lunch maar je kunt hem ook heel goed als bijgerecht bij het avondeten of bij de barbecue!

 

 

 

 

 

Ingrediënten voor twee personen
250 gram krieltjes
50 gram ongezouten cashewnoten
125 gram hamblokjes
125 gram creme fraiche
2 gekookte eieren
kleine ui
halve komkommer
halve krop ijsbergsla
verse bieslook
peper en zout

Maak de krieltjes schoon en kook ze in zo’n 15 á 20 minuten gaar. Wil je het jezelf makkelijk maken (heb ik namelijk ook gedaan) neem lekker een zakje voorgegaarde krieltjes en kook deze nog zo’n 6 minuten. Giet de krieltjes na het koken af en laat ze afkoelen.

Terwijl je de krieltjes op het vuur staan ga je de cashewnoten roosteren. Doe ze in een koekenpan op niet al te hoog vuur en beweeg ze tijdens het roosteren regelmatig. Wanneer ze een goudbruine kleur zijn mogen ze van het vuur en mogen ook deze afkoelen. Blijf wel op de cashewnoten letten want als ze eenmaal gaan verkleuren gaat het heel snel.

Snijd hierna de halve komkommer in kleine stukjes en snipper de ui. Was de sla en snijd hiervan ook kleine reepjes. Meng vervolgens de crème fraiche in een kommetje met wat bieslook, peper en zout en voeg hier de gesnipperde ui aan toe. Snijd tot slot de cashewnoten in kleine stukjes en maak kleine stukjes van de eieren met een eiersnijder.

Meng alles goed door elkaar en smullen maar! De salade is lekker voor bij de barbecue, als lunch of als een lichte avondmaaltijd.

Related posts

Leave a Comment