Hutspot ovenschotel

In de winter vind ik het altijd heerlijk om stamppotten te eten. Lekker met een kuiltje van jus erin en een rookworst of een bal gehakt erbij. Tegelijkertijd vind ik ovenschotel ook heel erg lekker en natuurlijk simpel om te maken. De oven doet eigenlijk het meeste werk voor je en je krijgt er altijd een lekker gerecht uit.

Ik dacht dat deze twee wel met elkaar te combineren waren en maakte een hutspot ovenschotel met kaas eroverheen. Resultaat is dat we het nu thuis al meerdere malen gegeten hebben terwijl we normaal gewone hutspot zouden eten. Erg lekker!

 

Ingrediënten voor 4 personen
500 gram aardappels of aardappelschijfjes
500 gram peen en uien
375 gram rookworst
200 gram crème fraîche
1 ei
zakje geraspte kaas
verse bieslook
peper en zout
ovenschaal 28 x 20 cm

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappels en kook ze ongeveer 7 minuten voor (deze stap kun je natuurlijk overslaan als je aardappelschijfjes hebt). Ook de peen en uien moeten gekookt worden. In dit geval kun je zelf wortels en uien in kleine stukjes snijden of bij de groenteboer of supermarkt een voorgesneden zakje peen en uien kopen. De peen en uien moeten ongeveer 20 minuten gekookt worden.

Terwijl de aardappels en peen en uien aan het koken zijn snijd je de rookworst alvast in kleine stukjes. Zelf heb ik er plakjes van gesneden en deze dan door vieren gedeeld. Giet de aardappels en peen en uien af en snijd de aardappels in plakjes. Let wel op, ze kunnen nog heel heet zijn!

Vet de ovenschaal in met wat olijfolie of boter en leg er de eerste laag in, aardappelschijfjes. Bovenop de aardappelschijfjes komt het peen en uienmengsel en hierop verdeel je weer de stukjes rookworst. Leg hierna nog een laag aardappelschijfjes op de ovenschotel.

Mix de crème fraîche met het ei en wat peper en zout en verdeel over de ovenschotel. Strooi hierna de geraspte kaas eroverheen. Snijd nog wat verse bieslook en verdeel dit over de kaas. Zet de ovenschotel hierna 25-30 minuten in de oven totdat de kaas goudbruin van kleur is.

Related posts

Leave a Comment