Hotspot Spijkenisse | Olijf – Tapas en Drinks

In de eerste De Lettervreter Ontdekt vertelde ik al over het zomerdrankje Limonsecco  die we ontdekt hadden.  De Limonsecco ontdekten we bij Olijf | Tapas en Drinks in Spijkenisse. We hebben zo lekker gegeten bij Olijf dat het restaurant ook een eigen review verdient.

Omdat we wat te vieren hadden wilden we lekker uit eten gaan. Olijf zit al een aantal jaren in Spijkenisse maar we waren er eigenlijk nog nooit geweest. Stom eigenlijk, als je namelijk langs het restaurant loopt komen de heerlijkste geuren je tegemoet, je moet gewoon naar binnen gaan.

We werden vriendelijk begroet en begeleid naar het terras waar we een mooi plekje uitzochten. Het terras staat vol met steigerhouten meubels, alle tafels hebben ook een plateautje, later bleek dat het plateau was om de tapas op te zetten. Omdat het we het moeilijk vonden om te kiezen hebben we ervoor gekozen om het 3-gangen tapas menu te nemen. Deze wordt door Olijf samengesteld in de ‘waan van de dag’.

De eerste gang waren uiteraard koude tapas en een lekker stokbroodje met kruidenboter. Per persoon kregen we vier tapas, twee met vlees, twee met vis. De foto spreekt voor zich natuurlijk. Jammer genoeg gruwelen we echt van olijven (terwijl we aten bij Olijf). We hebben ze nog geprobeerd omdat deze gesuikerd waren en we dachten dat het misschien wel lekker was. Hadden we even fout gedacht. De rest was echt heerlijk.

IMG_5416

De tweede gang waren warme tapas.  Per persoon vijf tapas met vlees en vis. Je kunt er overigens ook voor kiezen om alleen vis of allen vlees te nemen. De warme tapas waren heerlijk, alleen de slibtong was een beetje smaakloos. Slibtong is normaal iets waar ik enorm van kan genieten en nu heb ik het helaas niet opgegeten.

IMG_5420

Tussen de tapas door hebben we de drankenkaart doorgenomen en kwamen we de limonsecco tegen. Afgelopen vakantie in Italië hebben we de limoncello echt ontdekt en vandaar dat we de limonsecco erg interessant vonden klinken. Nogmaals het is echt een heerlijk drankje. Shotje limonsecco in prosecco, ijsklontjes, beetje munt en een limoentje.

Bij het dessert mochten we kiezen voor zoet of hartig. Ik koos voor zoet, want waarom zou ik iets anders kiezen. Ben koos voor hartig. Hier kreeg hij een beetje spijt van toen hij z’n bord kreeg want hij had zich niet bedacht dat hij dan kaas als dessert zou krijgen. Hij vond het wel lekker behalve de schimmelkaas (maar zat stiekem al erg vol en kaas is dan wel erg machtig). Mijn dessert bestond uit verschillende zoete zaken (zie foto) maar de sinaasappel-cheesecake was wel het allerlekkerste van de hele avond.

IMG_5419

Olijf heeft al met al echt een goede indruk op ons gemaakt. We zijn na deze avond alweer een keer terug geweest om te lunchen en uiteraard nog een limonsecco te drinken.

Olijf | Tapas en Drink is te vinden aan de Voorstraat 54 in Spijkenisse.

Kijk ook eens op de website of volg Olijf op Facebook of Twitter.

Related posts

Leave a Comment