Hotspot Den Haag | South of Houston

South of Houston is een hip restaurant in één van de zijstraten van het Plein in Den Haag. Ik was er al eens met een vriendin geweest, we hebben toen zo lekker gegeten dat het niet lang heeft geduurd voordat ik er nog eens met vriendlief ben gaan eten.

Bij binnenkomst is er meteen een gemoedelijke sfeer. Het restaurant is ingericht met veel invloeden van de wijk SoHo, waar het restaurant ook naar vernoemd is. Je voelt je er meteen thuis. Het is een smalle, langwerpige ruimte met in het midden van het gebouw de gedeeltelijk open keuken. Het ligt er een beetje aan waar je zit in maar je kan op een aantal plekken gezellig meekijken in de keuken. Vlak voor de keuken is zelfs een lekkere, grote tafel waar je met een groep kan zitten.

South of Houston biedt als hoofdgerechten voornamelijk dry-aged meat aan. Het wordt dus op een bepaalde manier gerijpt waardoor het erg mals wordt en heerlijk gaat smaken.

Als voorafje hebben we gewoon lekker Bread & butter gekozen. We kregen een broodmandje met heerlijk knisperend stokbrood en lekkere romige roomboter.

We wilden ook echt voor het dry-aged meat gaan en besloten daarom samen de cote de boeuf te nemen. Côte de boeuf is een mals stukje rundvlees wat vastzit aan de voorkant van de rug. Uiteraard werd ons gevraagd hoe we de côte de boeuf wilden hebben. Wij wilden hem medium rare. Al meteen toen het stukje (oké stuk) vlees gebracht werd wisten we dat het erg ging smaken. Het vlees was heerlijk bruin met roze gekleurd en zag er prachtig uit. Het was gesneden in lekkere dunne plakjes (en het maakt de verwachting helemaal waar!) . Er werden frites en salade bij geserveerd. Beiden ook erg smakelijk.

SONY DSC

Na de côte de boeuf zaten we eigenlijk wel erg vol maar we hadden ons oog al op een dessert laten vallen. Uiteindelijk hebben we samen de oreo brownie gedeeld. Wederom een heerlijk gerecht. De oreo smaak proef je goed en er zit een lekkere karamelswirl door de brownie heen. Alleen al voor het dessert zouden we nog een keer kunnen gaan.

South of Houston | Oreo Brownie

Mocht je een plaatsje voor in de zaak hebben raad ik je aan om toch even richting keuken te lopen. Naast de keuken staan namelijk de droogkasten voor het vlees. Erg mooi gezicht!

Stom als we zijn hebben we natuurlijk geen foto’s gemaakt. Maar South of Houston was zo aardig om mij de foto’s te laten gebruiken, dus gelukkig toch een beetje watertanden bij de brownie!

South of Houston is te vinden op de Lange Houtstraat 03 in Den Haag.

Kijk ook eens op de website of volg South of Houston op Facebook, Twitter of Instagram.

Related posts

Leave a Comment