Hollandse hachee

Wanneer er vroeger bij ons Hollandse hachee op tafel kwam was dit eigenlijk altijd wel een feestje. Het vlees had heel de dag op het vuur gestaan zodat je de geuren al goed tot je genomen had. Mijn ouders waren niet heel creatief met de bijgerechten. Wij aten eigenlijk standaard gekookte aardappelen bij hachee. Helemaal niet erg, want die kon je zo lekker soppen in de jus van de hachee. Naar mijn idee was het een supermoeilijk gerecht maar eigenlijk blijkt dat helemaal niet zo te zijn. Je moet er alleen een beetje tijd en geduld in stoppen.

 

 

Ingrediënten voor 2 personen
500 gram sucadelappen
3 uien
1 eetlepel azijn
1 runderbouillonblokje
4 laurierblaadjes
1 kruidnagel
peper en zout
boter

Om te beginnen snipper je de 3 uien. Hierna snijd je het vlees in kleine stukjes van ongeveer 1 x 1 centimeter. Verwarm ongeveer 60 gram boter in een diepe pan. Wanneer de boter warm is doe je de blokjes vlees erbij en laat je deze aan alle kanten een beetje aanbraden. Hierna voeg je de ui toe en laat je deze lekker meebakken totdat de uien glazig worden.

Giet hierna flink wat water en de azijn toe zodat het vlees lekker onder water komt te staan. Voeg aan dit mengsel de kruiden toe en roer nog eens goed door.

Breng het mengsel aan de kook en verplaats de pan vervolgens naar de kleinste gaspit die je hebt. Zet deze zo laag mogelijk aan en laat het vlees in ongeveer drie uur gaar sudderen.

Houd je pan wel goed in de gaten. Mocht je merken dat er weinig water in de pan zit kun je er altijd nog een beetje bij gieten. Eventueel kun je vlak voordat je gaat eten (mocht je de jus nog te dun vinden) een papje maken van 2 eetlepels maïzena en 2 eetlepels water. Giet dit bij de hachee om de jus te binden.

Zoals ik al zei is hachee heel erg lekker gewoon met gekookte aardappelen. Maar je kunt er natuurlijk ook lekker rijst bij maken of een beetje pasta.
hachee1hachee4

Related posts

Leave a Comment