Healthy green ice tea

Wij proberen, net als heleboel mensen in Nederland, gezond te leven. De ene week lukt dat net iets beter dan de andere week. Mijn vriend was altijd in de veronderstelling dat zijn Ice Tea Green van het bekende merk niet heel ongezond was. Niets blijkt natuurlijk minder waar. Het bevat wel 4,5 gram suiker per 100 milliliter. Hij is nogal gek op het drankje vandaar dat ik heb geprobeerd een iets gezondere versie te maken. Mocht je de ijsthee nog gezonder willen maken kun je de honing ook nog weglaten. Voor een zoetere smaak voeg je dan gewoon wat meer zoete vruchten toe.

 

 

 

 

 

Ingrediënten voor 1 liter ijsthee

1 liter water
10 gram groene thee
2 eetlepels honing
rijpe perzik
verse munt

of

1 liter water
10 gram groene thee
2 eetlepels honing
schijfjes citroen
schijfjes limoenGreen ice tea - perzik

Vul een kan met 1 liter water en laat het water op kamertemperatuur komen. Laat vervolgens de thee vijf minuten trekken. Schenk de honing erbij en roer door. Voeg hierna de perzik of de citroen en limoen toe. Laat vervolgens een aantal uren of een nacht in de koelkast staan zodat de smaken goed in de ijsthee kunnen trekken. Serveer met ijsblokjes en voeg bij de perzik-ijsthee een takje munt toe in het glas bij het serveren.

Zelf heb ik groene thee gebruikt maar je kunt hier natuurlijk elke thee voor gebruiken die je lekker vindt. Wissel af met vruchten en probeer zo veel nieuwe smaken ijsthee uit!

Related posts

Leave a Comment