Harry Potter and the Cursed Child | J.K. Rowling

‘THE EIGHTH STORY.
NINETEEN YEARS LATER.’

Nooit gedacht dat ik nog eens een nieuwe Harry Potter boek in handen zou krijgen. Al is het dan geen traditioneel Potter-boek, het is toch echt een nieuwe!

Rond mijn 12e kreeg ik van mijn moeder het eerste Potter-boek. Als ik het me goed herinner vond ik het zelf niet zo interessant… totdat ik de eerste bladzijde gelezen had. Ik was meteen verkocht. Al gauw had ik een paar boeken gelezen en liep toen tegen het probleem op dat ik moest wachten. Lang wachten wilde ik natuurlijk niet dus begon ik, zodra er een nieuwe boek was, ze in het Engels te lezen.

En nu, nu ik 27 ben, komt er een nieuw verhaal van Harry Potter uit. J.K. Rowling heeft het verhaal geschreven met de bedoeling dat het opgevoerd wordt op het toneel. Gelukkig is er besloten om het script als boek uit te brengen zodat we toch kunnen meegenieten van het toneelstuk. Je moet dan ook niet verwachten dat het geschreven is zoals de Potter-boeken die je kent. Het is vlot geschreven met veel dialogen. In de originele boeken zijn we gewend dat alles tot in de details beschreven wordt, dat is in dit boek niet zo. Maar, als je een Harry Potter fan bent van het eerste uur kun je de meeste locaties helder voor je halen en je fantasie de vrije loop laten bij nieuwe locaties.

De Harry Potter fan zal zeker blij zijn met het nieuwe verhaal. Er komen veel oude elementen naar voren maar ook een vernieuwende verhaallijn. Het script begint waar het laatste boek geëindigd is, op King’s Cross – Platform Nine and Three-Quarters. Harry en Ginny en Hermelien en Ron met hun kinderen. Vanaf daar begint het spannende, amuserende nieuwe verhaal.

Binnen twee dagen (omdat ik één dag zo zonde vond) heb ik het boek verslonden. Mocht je het boek graag in het Nederlands willen lezen moet je alleen nog even geduld hebben. Het komt in november uit. De Engelse versie is uiteraard al te koop via deze link.

Ondertussen schrijf ik J.K. Rowling stiekem een brief dat ik niet kan wachten op het volgende boek.

Related posts

Leave a Comment