Gevulde omelet met andijvie

Tijdens de lunch eten we thuis vaak gewoon lekker een boterham met kaas. Als er enige variatie is, is dit vaak in de vorm van crackers (wat natuurlijk nog steeds een beetje op brood lijkt). Om er wat meer variatie in te brengen bedacht ik dat we weleens een lekkere, stevige omelet met wat groente konden eten. Et voilà – onderstaand recept was geboren!

Ik heb ervoor gekozen om andijvie door de eieren heen te mengen, maar je kunt natuurlijk ook spinazie, boerenkool of een andere groente naar smaak toevoegen. Dit recept was in ieder geval een succes thuis.

Ingrediënten voor 1 omelet
3 eieren
3 eetlepels melk
125 gram champignons
1 sjalotje
1 teentje knoflook
2 eetlepels ketjap manis
handje andijvie
peper en zeezout
boter of olie (om in te bakken)

Maak de champignons schoon en snijd ze in kwartjes. Snipper hierna het sjalotje en het teentje knoflook. Doe wat olie in een koekenpan en laat de champignons hierin licht gaar worden. Bestrooi de champignons met wat zeezout en peper. Voeg dan het sjalotje en de knoflook toe en laat even lekker bakken. Tot slot voeg je de ketjap toe en laat het nog heel even pruttelen.

Terwijl de champignons aan het bakken zijn kun je de eieren en de melk vast mengen. Wanneer de eieren en de melk goed gemengd zijn doe je er een handje andijvie bij. Meng deze ook goed door het ei heen.
Verhit een koekenpan met wat boter of olie. Giet het eiermengsel in de pan en laat de omelet rustig bakken. Zorg ervoor dat de randen van het ei los van de pan blijven. Roer af en toe met een vork een beetje door het ei zodat hij in zijn geheel gaar wordt (hij wordt namelijk niet omgekeerd). Schud regelmatig met de pan zodat de omelet niet vast bakt.
Wanneer de omelet gaar is (hij mag nog iets vochtig zijn aan de bovenkant) verdeel je de vulling met de champignons over één helft en klap je het ei met een vork dubbel. Schuif de omelet hierna met een spatel op je bord en smullen maar!

Related posts

Leave a Comment