Eiersalade

Bij Pasen horen natuurlijk eieren! Zonder eieren geen Pasen.

Een tijd geleden maakte ik voor het eerst zelf eiersalade. Bleek natuurlijk helemaal niet moeilijk te zijn en veel lekkerder dan uit de supermarkt. De eiersalade uit de supermarkt wordt hier ook niet meer in huis gehaald.

Wij vinden de eiersalade eigenlijk het lekkerst om mee te nemen. De broodjes of boterhammen eiersalade gaan bij ons altijd mee op vakantie, mee op dagjes uit en een paar weken geleden nog voor bij de lunch van een vrijgezellenfeestje.

Maar natuurlijk past de eiersalade ook heel goed bij het paasontbijt of de paasbrunch. Dus was je nog op zoek naar een lekker makkelijk recept voor 1e of 2e paasdag, zoek dan niet verder!

Ingrediënten
5 eieren
2 tl kerrie
1 tl cayennepeper
3 el mayonaise
3 tl mosterd
peper en zout
verse bieslook

Kook de eieren in ongeveer 7 á 8 minuten. Laat ze even schrikken met koud water en pel ze daarna. Snijd ze met behulp van een eiersnijder in kleine stukjes.

Voor de rest is het recept eigenlijk supermakkelijk. Voeg alle ingrediënten samen in een mengkom en mengen maar. Je kunt de eiersalade een aantal dagen bewaren in de koelkast.

Tip!
Mocht je de eiersalade liever wat slanker willen maken? Vervang dan de mayonaise met wat yoghurtslasaus en crème fraîche.

Related posts

Leave a Comment