Bladerdeegtaart met spinazie

Spinazie is absoluut niet één van mijn favoriete groentes. Een prakkie gaat er nog net in maar vind ik niet echt heel erg smakelijk. Vervelend voor mijn vriend want die vind spinazie namelijk heerlijk. Zelfs de smurrie uit een potje eet hij smakelijk op.

Omdat ik toch wel graag een keer spinazie met smaak wilde eten bedacht ik een gerecht met ingrediënten die ik allemaal erg lekker vind. Een paar handjes verse spinazie erbij en het is me toch een lekker gerecht geworden! De spinazie staat hier, in de vorm van onderstaande bladerdeegtaart, een stuk vaker op het menu.

 

Ingrediënten voor 3 personen
1 rol bladerdeeg
3 flinke plakken ham
2 handen spinazie
100 gram Parmezaanse kaas
bakje Philadelphia mediterraanse kruiden
Pijnboompitten naar smaak
Gedroogde Italiaanse kruiden

 

Verwarm de oven voor op 200ºC. Rol de bladerdeeg meteen uit op de bakplaat. Als het goed is zit er om de bladerdeeg al een bakpapiertje wat je eronder kan laten liggen. Zo niet, leg je er natuurlijk een bakpapiertje onder. Vouw vervolgs alle randje ongeveer een halve of een hele centimeter om zodat de inhoud van de bladerdeegtaart niet uit gaat lopen.

Smeer hierna de Philadelphia uit over de bladerdeeg (niet op de randjes). Verdeel de plakken ham over de Philadelphia en bestrooi met de spinazie. Gooi er zoveel spinazie op als je zelf lekker vindt en houd er rekening mee dat de spinazie enorm slinkt. De Parmezaanse kaas mag over de spinazie gestrooid worden en hierna strooi je naar smaak pijnboompitten erover heen.
Tot slot wat Italiaanse kruiden over het gehele bladerdeeg verdelen, ook over de randjes!

Bak je bladerdeegtaart ongeveer 20 minuten in de oven en daarna smullen maar!

Related posts

Leave a Comment