#1 De Lettervreter ontdekt

In ‘De Lettervreter ontdekt’ deel ik graag met jullie wat ik deze maand voor leuke nieuwe ontdekkingen gedaan heb. Deze maand ontdekte ik een heerlijk zomerdrankje, ging op jacht (samen met miljoenen anderen) en verlegde mijn grenzen in het water.

Limonsecco
Afgelopen maand zijn Ben en ik voor het eerst gaan eten bij Olijf | Tapas en Drinks in Spijkenisse. Ik beloof dat er een review komt over het restaurant maar eerst wil ik jullie vertellen over een drankje wat we daar ontdekten. Zelf ben ik niet een enorme alcoholdrinker maar toch sprak het drankje Limonsecco me aan op de kaart. Voornamlijk omdat we afgelopen vakantie in Italië de Limoncello ontdekt hadden en dat stiekem toch wel erg lekker was. Zoals je op de foto kunt zien kregen we een enorm wijnglas gevuld met limonsecco. Het glas was gevuld met prosecco, limoncello, een limoentje, munt en ijsblokjes. En het was heerlijk!! Ik doop de Limonsecco bij deze tot drankje van zomer 2016. In ieder geval op ons eigen tuinterras!

 

31FDF442-FA47-4518-A0C9-80FE0D5A68B0
Pokémon Go
Juli was natuurlijk bij uitstek de maand van Pokémon Go. Voor mij is het gewoon jeugdsentiment en (ik moet het toegeven) ik kon niet wachten tot het spelletje in Nederland te downloaden was. De bedoeling van het spelletje is dat je alle Pokémons in de Pokédex ontdekt. Je kan ze vangen, upgraden, laten evolueren en met ze battlen om een gym te bemachtigen. Persoonlijk vond ik het iets te ver gaan om met z’n allen naar een plek te rennen voor een Pokémon. Maar, af en toe het spelletje aanzetten en kijken wat je kunt vangen is best grappig. Stiekem vind ik het leuker om het oude spelletjes op mijn old school Nintendo DSi te spelen. Pokémon Go zorgt er wel voor dat je langere wandelingen gaat maken wat natuurlijk nooit slecht kan zijn! Gotta catch ‘em all!

 

Versie 3
Kajakken bij Outdoor Valley
Het laatste weekend van juli bedachten we ons dat we een weekendje weg wilden. Maar een weekendje weg boeken in het hoogseizoen is uiteraard niet zo makkelijk. Daarom bedacht ik een verrassing voor Ben. Hij houdt van actieve uitjes… dus gingen we kajakken bij Outdoor Valley. Outdoor Valley ligt in Bergschenhoek, vlakbij Rotterdam. Je kan er superveel buitenactiviteiten doen.
Iedereen die mij een beetje kent weet ook wel dat ik niet de handigste ben met dit soort activiteiten en omdat er voor mij ook nog een beetje lol aan moest zijn heb ik de kajak met picknickmand gereserveerd!

Aangekomen bij Outdoor Valley kregen we een mooie picknickmand, zwemvest en peddels. Vervolgens mochten we de kajak drie uur meenemen. Ben is achterin de kajak gaan zitten (om te sturen) en ik ging voorin. Held als ik was vond ik dat verschrikkelijk want dan kan ik Ben niet zien en ben ik voor mijn gevoel op mezelf aangewezen. De eerste paar minuten vond ik werkelijk verschrikkelijk. Ik was bang dat de kajak om zou vallen, dat we niet konden sturen, ga zo maar door. Toen ik me eenmaal besefte dat ik gewoon kan zwemmen werd het wat leuker om te kajakken. Na een aantal keer botsen tegen de kant snapte ik dat de kajak niet zomaar om zou vallen of door een vis omver gegooid zou worden. Halverwege het rondje zijn we ‘enorm soepel’ aan de kant geklommen en hebben we de picknickmand ontdekt. Hij was prima gevuld met vier pistolets met ham en kaas, twee flesjes water, twee appels en een Twix en een Mars. Hierna hebben we het rondje afgemaakt en durfde ik zelfs te zeggen dat ik het wel nog een keer wilde doen.

Drie uur kajakken op Outdoor Valley met picknickmand voor € 29,00.

Related posts

Leave a Comment